Sunday, May 15, 2005

Concertjes van de afgelopen week

Afgelopen Woensdag @ DBs : King Khan & MojoMatics
King Khan was helaas ziek, maar dat mocht de pret niet drukken, want de Mojomatics maakten het goed. Twee vegetarische venitianen in een mod-pak, denk aan John spencer Blues Explosion in de garage, soulvolle zang en een rudimentair drumstel. Klonk allemaal lekker en het was een gezellige avond. Heb ook nog gewonnen met biljarten en een 7inch op wit vinyl aangeschaft die toch aanmerkelijk minder klinkt dan het live optreden.
Afgelopen Donderdag @ Tivoli oudegracht: Beef
Stond altijd nogal sceptisch tegenover Beef, vorige optredens waren vaak een beetje saai, de nieuwe plaat is te glad. Maar bij binnenkomst was al snel duidelijk dat ze live behoorlijk zijn gegroeid. Het was niet uitverkocht, maar het balkon was wel open, en een enthousiast publiek droeg zeker bij aan de feestvreugde. Durf de verglijking met Gentleman niet te maken, maar het ging zeker die richting op. De strakke band speelde veel bekende riddims: studio one, barrington levy en buju''s murderer kwamen langs. De zang mag nog wat rauwer, maar je moest toch wel echt een kniesoor zijn om stil te blijven staan die avond.
Afgelopen Vrijdag @ Tivoli de Helling: Napalm Death
Samen met Count Ozzie gedraaid bij deze grindcore goden van weleer. Het voorprogramma kwam niet opdagen, waardoor we lekker meer plaatjes konden draaien. Napalm death bestaat al meer dan 20 jaar, maar ze beukten weer als jonge honden. Shane, de Obouma-lookalike bassist, bespeelt zijn bas alsof het een gitaar is en ook de zanger Barney brult de sterren van de hemel. Ze hebben trouwens net ook een nieuwe plaat uit: The code is red, long live the code!
Link: http://www.enemyofthemusicbusiness.com/

0 Comments:

Post a Comment

<< Home